Vad är fabriksrekonditionerad IT-hårdvara?

Vad är fabriksrekonditionerad IT-hårdvara?

Fabriksrekonditionerad IT-utrustning är produkter som blir återställd till sitt ursprungliga tillstånd av tillverkaren själva eller av en auktoriserad tjänsteleverantör.
 
En fabriksrekonditionering inkluderar många gånger en granskning, eventuellt reparation eller renovering av defekta enheter som varit tidigare använda. De säljs sedan som "rekonditionerade" till ett lägre pris än nya enheter, men ofta med samma garanti och tekniska specifikationer där möjlighet till garantiförstärkning ges precis som på en ny enhet.
 
Produkter som säljs fabriksrekonditionerade är tex Server & Lagringslösningar, nätverk, Surfplattor & Mobiltelefoner, Bärbara & Stationära Datorer, Print, Komponenter & Reservdelar
 
Nedan är några av de steg som en fabriksrekonditionerad produkt genomgår:
 
Granskning: En tekniker granskar produkten för att identifiera eventuella problem och skador.
 
Reparation: Eventuella problem och skador repareras, inklusive ersättning av delar och justering av inställningar och återställning av mjukvara.
 
Rengöring: Produkten rengörs och återställs till sitt ursprungliga utseende.
 
Testning: Produkten testas för att säkerställa att den fungerar som den ska och uppfyller alla tekniska specifikationer som en ny enhet.
 
Verifiering: Tjänsteleverantören verifierar att alla reparationer och justeringar har utförts korrekt och att produkten är redo att säljas på nytt.
 
Dessa steg syftar till att säkerställa att produkten fungerar som en ny produkt och säljs därför oftast med samma garanti som en ny produkt.
 
Nedan nämner jag några tillverkare som har ett eget program för fabriksrekonditionering,
 
CISCO Refresh
HP Renew
Dell Refurbished Remanufactured
Lenovo Remanufactured program
Microsoft Certified Refurbished
Apple Certified Refurbished
 
Fabriksrekonditionerad hårdvara kommer du åt där du normalt köper dina IT-produkter från officiella distributörer och IT-återförsäljare. Allt du behöver göra är att fråga nästa gång du funderar över att utöka din maskinpark.
 
För fler tips om hur du kan återbruka IT-hårdvara följ oss gärna här på Linkedin

#cirkulerad #återbruk #ikt
Tillbaka till blogg