HPE Proliant Gen9 och Gen10-servrar

HPE Proliant Gen9 och Gen10-servrar

När du ska välja en server vill du så klart se till att du får mest valuta för pengarna. Därför är det viktigt att känna till skillnaderna mellan HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrarna.

I den här artikeln jämför vi HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrar och undersöker deras för- och nackdelar. Vi jämför också deras prestanda, design, funktioner och tekniska supportalternativ och hur man kan spara mer genom att välja ett rekonditionerat alternativ.

Introduktion till HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrar  

HPE ProLiant Gen9- och Gen10-servrar är två av de mest populära serveralternativen på marknaden. Båda erbjuder högpresterande databehandling med en rad funktioner och fördelar.

ProLiant Gen9-servern släpptes 2014, medan Gen10-servern släpptes 2017. Båda servrarna är utformade för att uppfylla olika behov när det gäller prestanda, skalbarhet och tillförlitlighet.

ProLiant Gen9-servern drivs av Intel Xeon-processorer, medan Gen10-servern drivs av Intel Xeon Scalable-processorer. Båda servrarna erbjuder en mängd olika funktioner, till exempel virtualisering, lagring och nätverksfunktioner.

ProLiant Gen9-servern är utformad med flexibilitet och skalbarhet i åtanke. Den erbjuder en rad olika funktioner som kan anpassas för att uppfylla ditt företags behov. Gen10-servern, å andra sidan, är utformad för maximal prestanda och tillförlitlighet.

AVSNITT 2: För- och nackdelar med HPE Proliant Gen9-servrar  

När det gäller att jämföra för- och nackdelar med HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrarna har Gen9-servern vissa fördelar som kan göra den till det bättre valet för vissa företag.

En av de största fördelarna med HPE Proliant Gen9-servern är dess flexibilitet och skalbarhet. Den kan anpassas för att uppfylla olika behov, med en rad funktioner och alternativ. Den erbjuder också ett imponerande utbud av lagrings- och nätverksfunktioner. Det finns även en god tillgänglighet av rekonditionerade servarar och tillbehör vilket gör den till mer attraktiv prismässigt än sin efterföljare. Det finns gott om alternativ när man väljer en så kallad CTO-maskin (Cofigure-To-Order) där du själv väljer vilka komponenter som skall ingå.

Det finns dock också vissa nackdelar med Gen9-servern. Den är inte lika kraftfull som Gen10-servern.

Avsnitt 3: Fördelar och nackdelar med HPE Proliant Gen10-servrar  

HPE Proliant Gen10-servern är den nyare modellen och erbjuder vissa fördelar som kan göra den till det bättre valet för vissa.

Gen10-servern är kraftfullare än Gen9-servern och erbjuder bättre prestanda, skalbarhet och till viss del tillförlitlighet. Den erbjuder också en rad funktioner, till exempel virtualisering, lagring och nätverksfunktioner. Då HPE Gen10 fortfarande säljs som ny på marknaden finns ett större utbud av överskottsprodukter, produkter från HP RENEW programmet och produkter från till exempel kundreturer ofta med full garanti kvar från tillverkaren. Även här finns gott om alternativ när man väljer en så kallad CTO-maskin (Configure-To-Order) där du själv väljer vilka komponenter som skall ingå.

Gen10-servern har dock också vissa nackdelar. Den är dyrare än Gen9-servern därför att den är den senaste modellen HPE servrar på markanden vilket gör att rekonditionerade reservdelar och tillbehör även är dyrare än sin föregångare.

Avsnitt 4: Prestandajämförelse mellan HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrar  

När det gäller prestanda erbjuder både HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrarna en imponerande beräkningskraft. Gen9-servern drivs av Intel Xeon-processorer, medan Gen10-servern drivs av Intel Xeon Scalable-processorer.

Gen10-servern erbjuder förbättrad prestanda och skalbarhet jämfört med Gen9-servern. Den erbjuder också en rad funktioner, till exempel virtualiserings-, lagrings- och nätverksfunktioner.

Gen9-servern är inte lika kraftfull som Gen10-servern, men den erbjuder ändå imponerande prestanda. Den är också anpassningsbar som Gen10-servern, så du kan skräddarsy den efter just dina behov.

Avsnitt 5: Prisjämförelse av HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrar  

När det gäller priset erbjuder HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrarna olika alternativ. Gen9-servern är generellt sett mer prisvärd än Gen10-servern, men priset beror på vilka funktioner du väljer.

Gen9-servern finns i en rad olika konfigurationer, så du kan välja de funktioner som passar dig bäst. Gen10-servern finns också i flera olika konfigurationer, men den är i allmänhet dyrare än Gen9-servern. Ett bra sätt för att få fram en aktuell prisbild är att kontakta flera olika leverantörer av begagnad och rekonditionerad hårdvara med just den specikation du behöver eller rådfråga hur du kan få ut bästa möjliga prestandan kontra pris, det finns gott om leverantörer och det lönar sig att plocka in ett flertal offerter.

AVDELNING 6: Designjämförelse mellan HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrar  

HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrarna har olika konstruktioner. Gen9-servern är utformad med flexibilitet och skalbarhet i åtanke, medan Gen10-servern är utformad för maximal prestanda och tillförlitlighet.

Gen9-servern erbjuder en rad funktioner, till exempel virtualisering, lagring och nätverksfunktioner. Den är också mycket anpassningsbar så att du kan skräddarsy den efter ditt företags behov. Gen10-servern är utformad för maximal prestanda och tillförlitlighet. Den erbjuder också en rad funktioner, till exempel virtualisering, lagring och nätverksfunktioner.

AVSNITT 7: Jämförelse av funktioner mellan HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrar  

När det gäller funktioner erbjuder både HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrarna en rad olika alternativ. Gen9-servern erbjuder virtualiserings-, lagrings- och nätverksfunktioner, medan Gen10-servern erbjuder förbättrad prestanda, skalbarhet och tillförlitlighet.

Gen9-servern är också mer anpassningsbar än Gen10-servern, så att du kan skräddarsy den efter ditt företags behov. Gen10-servern är utformad för maximal prestanda och tillförlitlighet, och den erbjuder en rad funktioner, t.ex. virtualisering, lagring och nätverksfunktioner. För att på bästa sätt få ut det mesta av just din budget kan det vara bra att själv undersöka vilken typ av maskin eller prestanda som du är ute efter.
I avsnitt 10 finns ytterligare läsning och nedladdningsbara pdf filer kring specikationer om de olika modellerna för Gen9 och Gen10 servrar och dess tillbehör.

AVSNITT 8: Jämförelse av teknisk support mellan HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrar  

När det gäller teknisk support erbjuder både HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrarna en rad olika alternativ. Gen9-servern som inte längre finns tillgänglig som ny på markanden kan ibland behöva kompletteras med olika alternativ för teknisk support, till exempel telefon- och e-postsupport från tredje part i de fall original garanti inte längre gäller.

Gen10-servern erbjuder en rad olika tekniska supportalternativ, bland annat support via telefon, e-post och chatt online. Dessutom erbjuder den utökade tekniska supportalternativ, till exempel fjärrdiagnos och support på plats oavsett du köper den ny, renew, CTO eller  som rekonditionerad.

Avsnitt 9: Slutsats  

När det gäller att jämföra HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrarna finns det för- och nackdelar med var och en av dem. Gen9-servern är mer prisvärd och anpassningsbar, men den är inte lika kraftfull som Gen10-servern. Gen10-servern är kraftfullare och erbjuder bättre prestanda, skalbarhet och tillförlitlighet, men den är också dyrare.

Både Gen9- och Gen10-servrarna erbjuder en rad olika funktioner, till exempel virtualiserings-, lagrings- och nätverksfunktioner. De erbjuder också olika nivåer av teknisk support, så det är viktigt att överväga vilken som är rätt för just ditt behov.

Om du letar efter en kraftfull och pålitlig server som erbjuder en rad olika funktioner och alternativ kan HPE Proliant Gen10-servern vara rätt val för dig. Om du däremot letar efter en mer prisvärd och anpassningsbar server kan Gen9-servern vara ett bättre alternativ. Fråga gärna oss om ni har frågor kring begagnade, rekonditionerade eller CTO ( Configure-To-Order) HPE Server Gen9 och Gen10 och tillbehör

Avsnitt 10: Ytterligare läsning  

För att hitta hela vårt utbud på HPE Proliant Server klicka här

Om du vill ha mer information om HPE Proliant Gen9- och Gen10-servrar finns här några användbara resurser:

Tillbaka till blogg