On-prem IT-lösningar med begagnad hårdvara!

On-prem IT-lösningar med begagnad hårdvara!

On-premises ofta förkortat on-prem, betyder att man använder sig av IT-lösningar i egna lokaler. Det här kan ha flera fördelar för organisationer särskilt när det gäller säkerhet och styrning.
 
Med en on-prem miljö har företaget god kontroll över data och sina IT-resurser det ger möjlighet att säkerställa att regler och krav för säkerhet och sekretess efterföljs.
 
En annan fördel är att det ger flexibilitet när det gäller att skräddarsy sin IT-miljö efter specifika affärsbehov.
 
Andra fördelar kan vara kostnadsbesparingar i längden, eftersom företaget inte behöver betala för användning av tjänster eller för extra kapacitet som inte används.
 
On-prem IT-lösningar kan dra stor nytta av begagnad hårdvara!

Eftersom utrustningen finns under företagets kontroll, finns möjlighet att använda begagnad hårdvara för att uppgradera, utföra serviceåtgärder och utöka sin IT-infrastruktur utan att behöva investera i nya och mer kostsamma IT-enheter. Det här kan leda till betydande kostnadsbesparingar över tid.
 
Begagnad hårdvara är vidare också bra val för företag som är medvetna om miljöpåverkan som tillverkning av ny IT innebär och då reservdelar till teknisk utrustning är lätt att hitta är det ofta ett bra sätt att hålla utrustningen vid liv så länge som möjligt.
 
Sammantaget, On-prem lösningar med begagnad hårdvara ger företaget möjlighet att spara pengar och är ett flexibelt och miljövänligt val.
 
I en undersökning som Gartner lät göra under 2019 förutspåddes att 85% av de traditionella företagens datacenter skulle försvinna till år 2025. Om det kommer att inträffa kommer det att finnas mycket god tillgänglighet för begagnad IT-hårdvara till dina IT-lösningar under en lång tid framöver.
 
Intresserad av mer tips kring återbruk? Följ oss gärna här på Linkedin
 
#återbruk #onprem #ITAD #cirkulerad
Tillbaka till blogg