Lenovo Thinkpad P52 och P1

Lenovo Thinkpad P52 och P1

Som teknikentusiast har jag alltid gillat Lenovos produkter, och deras ThinkPad-serie är en klar favorit. ThinkPad-serien är känd för sin hållbarhet, tillförlitlighet och prestanda. Lenovos P52 och P1 Gen 1, är inga undantag.
Båda de bärbara datorerna är utformade för yrkesverksamma som behöver ett kraftfullt och pålitligt verktyg för att få sitt jobb gjort. I den här artikeln kommer jag att jämföra Lenovo P52 och P1 Gen 1 för att hjälpa dig att avgöra vilken som är rätt för dig.

Översikt över Lenovo P52
Lenovo P52 är en mobil arbetsstation utformad för yrkesverksamma som behöver en kraftfull maskin för att köra krävande program. Den har en 15,6-tumsskärm med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar, vilket är perfekt för multitasking och arbete med komplex grafik. P52 drivs av en Intel Core i7-8850H-processor, som är en sexkärnig processor med en klockfrekvens på upp till 4,3 GHz. Den levereras också med något utav NVIDIA's Quadro grafikkort P1000 (4 GB VRAM),P2000 (4 GB VRAM) eller det mest kraftulla P3200 (6 GB VRAM) som kan hantera komplexa grafik- och videoredigeringsuppgifter.
En av de största fördelarna med P52 är dess lagringskapacitet. Den levereras med en 512 GB SSD, som ger snabba läs- och skrivhastigheter, men kan utökas med upp till 6 TB totalt lagringsutrymme, där upp till 4 TB 2280 PCIe SSD och upp till 2 TB 5400 RPM SATA HDD som ger gott om utrymme för lagring av stora filer och data.
P52 har också 16 eller 32 GB DDR4 RAM-minne som standard, men klarar av upp till 128 GB DDR4 totalt vilket garanterar smidig prestanda även när flera program körs samtidigt.

Översikt över Lenovo P1 Gen 1
Lenovo P1 Gen 1 är en annan mobil arbetsstation som är utformad för yrkesverksamma som behöver en kraftfull maskin för att köra krävande program. Den har en 15,6-tumsskärm med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar, vilket är perfekt för multitasking och arbete med komplex grafik. P1 Gen 1 drivs av en Intel Core i7-8750H-processor, som är en sexkärnig processor med en klockfrekvens på upp till 4,1 GHz. Den levereras också med antingen ett NVIDIA Quadro P1000-grafikkort eller ett NVIDIA Quadro P2000, som kan hantera komplexa grafik- och videoredigeringsuppgifter.
P1 Gen 1 har en mindre lagringskapacitet jämfört med P52, med en upp till 4 TB 2280 PCIe SSD. Den levereras också oftast med 16 GB DDR4 RAM-minne men klarar av upp till 64 GB DDR4 , vilket är något mindre än P52 men fortfarande garanterar smidig prestanda även när flera program körs samtidigt.

Jämförelse av specifikationer
När det gäller specifikationer har både P52 och P1 Gen 1 liknande hårdvara. De har båda en Intel Core i7-8:e generationens processor, vilket är en kraftfull processor som kan hantera krävande uppgifter. De har också båda grafikkort från NVIDIA Quadro serien vilket är grafikkort av professionell kvalitet som kan hantera komplexa grafik- och videoredigeringsuppgifter där P52 kan utrustas med det bästa kortet NVIDIA Quadro P3200.
Den största skillnaden mellan de två bärbara datorerna ligger i den totala lagringskapaciteten och den totala minnesmängden. P52 levereras med med upp till 6 TB totalt lagringsutrymme, medan P1 Gen 1 endast levereras med med en upp till 4 TB. P52 har också en snabbare processor med högre klockfrekvens, vilket kan göra skillnad när du kör krävande program.

Jämförelse av skärm och design
Både P52 och P1 Gen 1 har en 15,6-tumsskärm med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar. Skärmarna är ljusa och är perfekta för multitasking och arbete med komplex grafik. P1 Gen 1 har dock en tunnare och lättare design jämfört med P52, vilket gör den mer portabel och lättare att bära med sig.
P52 har en mer robust design, med en svart finish och en gummerad beläggning som ger ett bra grepp. P1 Gen 1 har å andra sidan en mer elegant design, med en silverfärgad finish och en tunnare profil. Båda de bärbara datorerna har en hållbar byggkvalitet och tål tuff hantering.

Jämförelse av tangentbord och pekplattor
Tangentborden på både P52 och P1 Gen 1 är utmärkta, med en bekväm skrivupplevelse och en behaglig rörlighet i tangenternerna. Tangentborden är också bakgrundsbelysta, vilket gör det lättare att skriva i svagt ljus. P52 har dock ett större tangentbord med en dedikerad numerisk knappsats, vilket kan vara användbart för yrkesverksamma som ofta måste mata in siffror.
Båda de bärbara datorerna har också en pekplatta som är responsiv och exakt. Pekplattorna är tillräckligt stora för att utföra gester med flera fingrar, vilket gör det lättare att navigera i operativsystemet och programmen.

Jämförelse av batteritid
Batteritiden är en viktig faktor att ta hänsyn till när man väljer en bärbar dator, särskilt för yrkesverksamma som måste arbeta på språng. P52 har ett större batteri jämfört med P1 Gen 1, med en kapacitet på 90Wh. Det kan ge upp till 10 timmars batteritid, vilket är imponerande för en bärbar dator med så kraftfull hårdvara.
P1 Gen 1 har å andra sidan ett mindre batteri med en kapacitet på 80Wh. Det kan ge upp till 8 timmars batteritid, vilket fortfarande är bra men inte lika imponerande som P52.

Prisjämförelse
Priset är en viktig faktor att ta hänsyn till när man väljer en bärbar dator, särskilt för yrkesverksamma som måste hålla sig inom en budget. P52 är dyrare jämfört med P1 Gen 1, med ett utgångspris i handeln ny på runt 15 000 SEK och över 30 000 SEK för toppmodellen med NVIDIA Quadro P3200. Att köpa en rekonditionerad Lenovo P52 av toppmodellen med NVIDIA Quadro P3200, kostar runt 30% av nypriset på begagnat marknaden. P1 Gen 1 har å andra sidan ett startpris ny på runt 13 500 SEK och kostar runt 40% av nypriset på begagnatmarknaden i skrivande stund.

Slutomdöme - vilken är rätt för dig?
Både Lenovo P52 och P1 Gen 1 är utmärkta bärbara datorer som är utformade för yrkesverksamma som behöver en kraftfull och pålitlig maskin för att få sitt jobb gjort. P52 har en större lagringskapacitet, en snabbare processor och ett större batteri, vilket gör den mer lämplig för yrkesverksamma som behöver en bärbar dator med mer lagringsutrymme och längre batteritid.
P1 Gen 1 har å andra sidan en tunnare och lättare design, vilket gör den mer bärbar och lättare att bära med sig. Den har också en lägre prisnivå, vilket gör den till ett bra alternativ för yrkesverksamma som behöver en kraftfull bärbar dator inom en budget.

Slutsats
Sammanfattningsvis är både Lenovo P52 och P1 Gen 1 utmärkta bärbara datorer som är utformade för yrkesverksamma som behöver en kraftfull och pålitlig maskin för att få sitt jobb gjort. P52 har en större lagringskapacitet, en snabbare processor och ett större batteri, vilket gör den mer lämplig för yrkesverksamma som behöver en bärbar dator med mer lagringsutrymme och längre batteritid.
P1 Gen 1 har å andra sidan en tunnare och lättare design, vilket gör den mer bärbar och lättare att bära med sig. Den har också en lägre prisnivå, vilket gör den till ett bra alternativ för yrkesverksamma som behöver en kraftfull bärbar dator inom en budget.

Om du vill köpa Lenovo ThinkPad P52 kan du köpa den rekonditionerad hos oss på CIRKULERAD, vi erbjuder toppmodellen till 30% av nypriset med 12 månaders garanti till produkten här
 

Tillbaka till blogg